onsdag 14. april 2010

Helt uten konkurranse!


( bildet er funnet på google.no )

Konsert: Metallica
Sted : Telenor Arena, Bærum
Publikum: 25 000 ( utsolgt )
Terningkast: 5

Metallica gjestet Norge for 3.gang siden utgivelsen av " death magnetic" i går kveld, for et utsolgt telenor arena. Og det er bare å slå fast, Metallica er helt uten konkurranse i sin gren, maken til matktdemonstrasjon skal man lete lenge etter.
Det er noe med riffene, noe med stemningen, låtvalget, publikumet og samhørigheten mellom artist og publikum. Metallica begynte med et par kutt fra siste skiva, lyden var noe ujevn, innledningsvis, og vokalen til James Hetfield noe langt bak i lydmuren, men etter noen låter falt ting på plass og "creeping death" ble kveldens første høydepunkt. "fade to black" har aldri vært bedre og vi fikk et sjelden spilt "through the never" som det luktet krutt av. Da tenker jeg ikke bare på de fete pyrmo effektene som preget noe av showet, da spesielt på majestetiske "one".

Scene designen på denne turneen er at scenen er plassert midt på arenaen, noe som gjør opplevelsen mer intim, siden man ser bra og er nær scenen uansett hvor man står. Dette er et konsept, flere band burde prøve.

Videre i konserten fikk vi, den evigfriske "master of puppets" og det hele rundes av med enter sandman før ekstranummerne. Da metallica hadde spilt ferdig seek and destroy hadde de holdt kursen stødig i godt over 2 timer og man kunne da konstatere at: Metallica er fremdeles helt uten konkurranse. Vi ønsker dem velkommen tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar