tirsdag 15. mars 2011

R.E.M. - COLLAPSE INTO NOW

Anmeldelse
band : REM
album: Collapse into now
Terning: 5

Athens bandet REM er tilbake med sitt 15. studioalbum siden debuten murmur fra 1983. 3 år har gått siden forrige album, accelerate. Der accelerate var tvers igjennom rask og røff rock så har de nå beveget deg over i et her harmonisk lydbilde.

Det hele starter på litt typisk REM vis, med den rockete "discover" som glir over i nok en lettbeint rocker "all the best" før kanskje albumets beste låt, nydelige og midtempo låta "uberlin" med et killer refreng, som nesten bare REM kan få til. En ny klassiker!

Oh my heart er oppfølger til låta "houston" fra forrige plata, lavmelt og inderlig fra Stipe her. It happend today er en nydelig midtempo sak med nydelig ohohohohoho vokal, med Eddie Vedder fra pearl jam som gjestevokalist, nydelig og rørende.

REM har ikke glemt gamle balladekunstner heller, "walk it back" er nesten like fin som everybody hurts eller drive.REM varier tempo og stemninger her, vi får rock med "mine smell like honey" og litt senere på albumet spiller de nesten punk!

Altså, REM summerer egentlig opp hele karrieren med dette albumet, som totalt sett er meget sterkt. Vi får midtempo, ballader, moderat rock og rock rock. Variasjonen på plata tar med oss på en fin reise som varer i 41 minutter. Med collapse into now har REM gitt oss en av sine sterkeste skiver på lenge, kanskje noensinne?

REM har ingen planer om turne i etterkant av plata, veldig synd, men, så bra som denne skiva her her, kommer de garantert tilbake med nok et killer album om noen år, og da ganske sikkert også turne. Skal vi si Oslo spektrum 2013?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar