søndag 6. juni 2010

ANMELDELSE " LEITE ETTER LYKKA"

Hellbillies er ute med sitt 9. studiealbum "leite etter lykka". Denne anmeldelsen skal gjøres kort, for her må musikken bare oppleves.

Det første sporet har den råeste starten Hellbillies noengang har hatt med låten "sjuk" Her snakker vi stones-rock anno 1972. Den følges opp av den tunge og seige " den redde" før vi får litt "typisk" hellbillies poprock med "stein i skoen" og tittelsporet. Dette låter fett, dette låter overbevisende og ikke minst inni helvete bra. Hele plata fortsetter sånn, i spedd den nydelige balladen " du er den" med strykere og gjestevokalist fra Narum. Nydelig!

"kommunegrå" oser av grateful dead, og for ikke-vitere, det er i aller høyeste grad et kompliment. " verste strøket i by`n" har et killer refreng som kommer til å dominere sommerens turne og det hele avsluttes med en folkrock perle som lyder " dirkefri" med Aslag Haugen på munnspill!

Alle melodier er signert Aslag Haugen og tekstene er som vanlig skrevet av Arne Moslåtten mens det hele er produsert av gitarist Lars Håvard Haugen som har boltret seg fritt på hele plata med detaljrik, lekkert og rått gitarspill!

Hellbillies sin beste skive, uten tvil ! kjøp kjøp kjøp !

Terningkast: 6

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar