mandag 14. juni 2010

EN LUN AFTEN MED KNOPFLER


(bildet er funnet på google.no )

Konsert : Mark Knopfler
Sted : Norwegian Wood, Oslo
Publikum : 8 000
Terning : 4 ( + )

Mark Knopfler og hans eminente band gjestet Frognerbadet og var avslutningen på årets regntunge Norwegian Wood festival. 8 000 mennesker fylte opp parken og tok i mot sin helt presis klokken 2000.

Knopfler fikk noen "ryggproblemer" tidligere på turneen så han sitter godt plassert i en snurrebar stol midt på scenen for å unngå belastning. Bandet entrer scenen og kveldens første låt er "border reiver" hentet fra den ferske get lucky ( 2009 ). Her snakker vi folk, fløyte, fele, trekkspill og det låter fint, men lyden er noe ujevn og for lav innledningsvis denne kvelden. Folk blir for alvor ikke grepet med før, ja, du rettet riktig, vi får en dire straits klassiker,med "romeo & juliet" og "sultans of swing" er lyden bedre, bandet sprudler mer og publikum er mer med på notene. Før disse låtene har vi vært innom slagere fra hans soloplater, what it is, why aye man og sailing to philadelphia for å nevne noen.

Dette er en kveld i folkemusikkens navn og vi får en heidundrande feit "done with bonaparte" etterfulgt av "marbletown" med et storslott bandkomp, i motsetning til den noe kjedelige studioversjonen. Nå er det fest og moro på scenen. Mindre fest blir det ikke av kveldens høydepunkt, "speedway at nazareth" i den råeste versjonen undertegnede har hørt, med perfekt lyd og endelig braker det løs på scenen i et rockedriv, noen hadde lengtet etter. Videre følger den alltid majestetiske "telegraph road", en Knopfler konsert uten denne låta er utenkelig. Og den spilles helt fantastisk, alene vært dagspasset pålydende 650 kroner!

Etter dette kommer bandet frem, skåler med oss, finner sin plass igjen og begynner rett på kveldens ekstranummer. Stemningen er til å ta å føle på ved introen til "brothers in arms" etterfulgt av "so far away". Folk som har kommet kun for å høre de gamle dire straits traverne, følte nå at de endelig har fått valuta, de også. Stemningen er god i badet nå, før vi får kveldens nydelige avslutning med "piper to the end", også fra hans nyeste album.

Etter to timer takker de for seg, vel vitende om at enda en gang har de levert varene og hatt en god dag på jobb. Det som startet noe slapt bygget seg opp med folketoner, ballader, pure rock og enda mer folk. Joda, det er fremdeles moro med Mark Knopfler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar